Henk van Zonneveld behaalde voor zowel orgel als klavecimbel het Diploma Uitvoerend Musicus aan het Utrechts Conservatorium bij resp. Jan Welmers en Leni van der Lee. Daarna specialiseerde hij zich in de uitvoeringspraktijk van barokmuziek en volgde masterclasses bij James David Christie, Jos van Immerseel, Ton Koopman, Gustav Leonhardt, en Harald Vogel. Hij maakte opnamen voor radio en televisie, trad op in Duitsland, België, Frankrijk en Zwitserland en geeft concerten als solist en als continuospeler met koren, orkesten en kamermuziekensembles.
 
 
 
 
 

Hij was van 1994 tot 2000 een van de initiators en programmamakers van de Hilversumse Raadhuisconcerten, daarnaast was hij bestuurslid van het Nederlands Clavecimbelgenootschap en schreef hij diverse artikelen voor het magazine Het Clavecimbel. Als docent voor klavecimbel en orgel was hij ruim 25 jaar verbonden aan het Centrum voor Kunst en Cultuur te Hilversum. Verder dirigeert hij verschillende (oratorium-)koren en is hij sinds 2000 actief als orkestleider met zijn barokorkest Cappella Maria Barbara, waarmee hij o.a. van J.S. Bach de Solocantates, Clavecimbelconcerten en Passionen uitvoerde.
 
 
 
 
 

In Hilversum heeft Henk van Zonneveld een lespraktijk voor piano, orgel en klavecimbel. Daarnaast produceerde hij in eigen beheer inmiddels zes CD’s.
Voor de Concertzender maakte hij in 2015 twee programma’s over de door hem ontdekte Canon-code in de Kunst der Fuge. Van Bach’s Matthäus-Passion maakte hij een reconstructie van de hypothetische één-korige versie.