Orkesten

Ottoni koperkwartet

Na hun trompetstudie aan het Conservatorium van Hilversum richtten Peter Leydekkers en Hans van Eijk in 1992 het Koperkwartet Ottoni op. Het ensemble speelt muziek van voor 1750 en van na 1900. Ottoni geeft concerten (soms in combinatie met andere musici), begeleidt koren, heeft een programma met organist Wybe Kooijmans (met een bijzondere compositie voor koperkwartet en orgel van Marius Monnickendam) en maakte een CD met werken uit de 20ste eeuw.


Paulusensemble

Het Paulusensemble is een professioneel ensemble dat is opgericht door Richard Vos. Het ensemble is ontstaan vanuit concerten in de Pauluskerk. De basisbezetting wordt gevormd door een 1e viool, 2e viool, altviool, cello en klavecimbel/kistorgel, maar wordt regelmatig uitgebreid met andere instrumenten. Het ensemble treedt regelmatig solistisch op in de Pauluskerk tijdens de maandelijkse Paulusconcerten en in zalen in de regio. Daarnaast verleent het ensemble medewerking als begeleidingsorkest.


Purcell kamerorkest Amsterdam

Het Purcell kamerorkest Amsterdam (PKO) werd in 1990 opricht door Frederique Chauvet. Van 1993 t/m 2016 stond het Purcell Kamerorkest onder leiding van Nico Brandon, nu staat het orkest onder leiding van barokvioolspecialist Mimi Mitchell. Het repertoire bestaat voornamelijk uit barokmuziek uit de 17e en 18e eeuw, maar uitstapjes naar andere eeuwen en ander repertoire worden niet geschuwd.