11 november 2018 - Goois Symfonie Orkest met Tobias Borsboom piano

Concert door Goois Symfonie Orkest o.l.v. Joost Geevers. Tobias Borsboom speelt het pianoconcert van Robert Schumann. Het concert wordt geopend met de Ouverture ‘Die Geschöpfe des Prometheus’ van Ludwig van Beethoven en afgesloten met de 5de symfonie van Felix Mendelssohn.

De pianist Tobias Borsboom wordt gezien als een van de grote talenten in de Nederlandse muziek. Hij heeft belangrijke prijzen gewonnen in Nederland en hij treedt op in binnen- en buitenland, solo, in kamermuziek, en als solist bij orkesten. “Ik ben een romanticus, als pianist en als mens. Ik ken het verlangen om te verdwalen, altijd nieuwsgierig, met een open blik voor het onbekende,” aldus Tobias Borsboom op zijn eigen website. Hij speelt bij dit optreden het romantische pianoconcert van Robert Schumann.

Na de pauze dirigeert Joost Geevers het Goois Symfonie Orkest in Mendelssohns Vijfde Symfonie. Deze symfonie heeft als bijnaam ‘Reformatie-Symfonie’. Mendelssohn speelt in deze symfonie met de muzikale erfenis uit de klassieke periode van Haydn en Mozart, waar hij in zijn eigen romantische stijl een grootse symfonie omheen bouwt. Het laatste deel begint met een majestueuze toonzetting van de psalm ‘Ein feste Burg is unser Gott’.

Het concert begint met de ouverture uit het ballet ‘Prometheus’ van Ludwig van Beethoven, wegbereider van de muzikale romantiek.

Lees hier meer over de Henk Hupkes vleugel waarop Tobias Borsboom tijdens dit concert speelt.

Kaarten bestellen via www.podiumplein.nl/artiesten/goois-symfonie-orkest/voorstellingen
Eventueel kunt u ook mailen naar info@gooissymfonieorkest.nl om uw bestelling door te geven.
Entree: € 15 ; donateurs € 10; jeugd tot 18 jaar € 5; onder de 12 jaar gratis.

Locatie: Regenboogkerk Hilversum
meer informatie: www.gooissymfonieorkest.nl

PROGRAMMA

Beethoven: Ouverture Prometheus

Schumann: Pianoconcert

PAUZE

Mendelssohn: Symfonie nr. 5 ('Reformatie')