Seizoen 2018

In 2018 worden de volgende concerten gehouden:

11 november 2018 - Goois Symfonie Orkest met Tobias Borsboom, solist.
Concert door Goois Symfonie Orkest o.l.v. Joost Geevers. Tobias Borsboom speelt het pianoconcert van Robert Schumann.

De pianist Tobias Borsboom wordt gezien als een van de grote talenten in de Nederlandse muziek. Hij heeft belangrijke prijzen gewonnen in Nederland en hij treedt op in binnen- en buitenland, solo, in kamermuziek, en als solist bij orkesten. Hij speelt bij dit optreden het romantische pianoconcert van Robert Schumann.
Na de pauze dirigeert Joost Geevers het Goois Symfonie Orkest in Mendelssohns Vijfde Symfonie. Deze symfonie heeft als bijnaam ‘Reformatie-Symfonie’.

Het concert begint met de ouverture uit het ballet ‘Prometheus’ van Ludwig van Beethoven, wegbereider van de muzikale romantiek.

Kaarten bestellen via www.podiumplein.nl/artiesten/goois-symfonie-orkest/voorstellingen
Eventueel kunt u ook mailen naar info@gooissymfonieorkest.nl om uw bestelling door te geven.
Entree: € 15 ; donateurs € 10; jeugd tot 18 jaar € 5; onder de 12 jaar gratis.

Locatie: Regenboogkerk Hilversum
meer informatie: www.gooissymfonieorkest.nl


21 oktober 2018 - Van Biber tot Boogman

Op zondag 21 oktober geeft het OTTONI kwartet in samenwerking met organist Wybe Kooijmans haar jubileumconcert 'Van Biber tot Boogman' in de grote zaal van de Regenboogkerk.

Het OTTONI koperkwartet bestaat 25 jaar en heeft ter gelegenheid daarvan door componist Willem Boogman een compositie voor koperkwartet en orgel - 'The road to here' - laten schrijven. Naast de première van dit nieuwe werk speelt OTTONI diverse werken van vroegbarokke Italiaanse componisten. Van de componist Biber speelt het ensemble een sonate voor trompet, strijkorkest en basso continuo welke door Peter Leydekkers is bewerkt voor het kwartet en orgel.
Uit de Franse romantiek klinkt van Poulenc een werk voor hoorn, trompet en trombone en speelt organist Wybe Kooijmans op het Engelse William Hill orgel enkele solowerken van Boëlmann en Widor. Tenslotte speelt het ensemble het 'Concerto' voor orgel en koperkwartet van Marius van Monnikendam, gecomponeerd in 1956.

8 april 2018 - Koorconcert Vocaal ensemble Voices

Op zondag 8 april (Beloken Pasen) verzorgt Vocaal ensemble Voices o.l.v. Piet Philipse een koorconcert in de Regenboogkerk.
Vocaal ensemble Voices uit Bussum is een gemengde groep semi-professionele zangers en zangeressen. Het koor heeft een breed repertoire dat loopt van de middeleeuwen, via Bach, Mendelssohn, Mozart, Fauré en de Engelse koortraditie tot hedendaagse componisten als Rutter, Andriessen en Vasks.
Het programma van 8 april bevat werken van onder andere Bach, Mendelssohn, Rutter, Fauré, Vasks en Andriessen.
De begeleiding is in handen van Wybe Kooijmans.


25 februari 2018 - Kinderconcert 'De gelaarsde kat'

Op zondag 25 februari wordt een kinderconcert gegeven door het Toonkunst orkest Bussum o.l.v. Yiorgo Moutsiaras.

Het sprookje ‘De gelaarsde kat’ is speciaal voor dit orkest op muziek gezet door Dirk van der Niet. Aan de hand van lichtbeelden, muziek en vertelling (door Louise Römer) wordt dit sprookje uitgebeeld. Na afloop van het concert kunnen de aanwezige kinderen de instrumenten van dichtbij bekijken en ook zelf uitproberen!